Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Съдът в Кипър даде зелена светлина за ликвидацията на ЗК „Олимпик“

Парите

Съдът в Кипър даде зелена светлина за ликвидацията на ЗК „Олимпик“

Съдът в Кипър даде зелена светлина за ликвидацията на ЗК Олимпик - Tribune.bg
Снимка:

Комисията за финансов надзор на България своевременно ще публикува информация

Кипърският съд постанови решение за откриване на производство по ликвидация на "Olympic Insurance Co. Ltd", дружеството, извършващо дейност на територията на Република България чрез "Застрахователна компания Олимпик - клон България", съобщиха от КФН.

Съдът назначи двама постоянни ликвидатори, като това са досегашният неин временен ликвидатор Павлос Накузи, както и официален представител на Република Кипър, се казва в решението на съда.

Следващият етап е надзорният орган върху застраховането на Република Кипър да информира надзорните органи на всички други държави-членки на Европейския съюз за решението за откриване на производство за ликвидация, включително на конкретните последици, произтичащи от това производство.

Извлечение от решението за откриване на производството за ликвидация ще бъде публикувано в официалния вестник на Република Кипър, както и в официалния вестник на Европейския съюз.

Проблемът с ЗК Олимпик възникна преди около 2 г., когато дружеството обяви, че не е състояние да изплаща обезщетения, а над 200 хил. българи останаха без застраховки "гражданска отговорност". Компанията предлагаше най-евтините такива застраховки у нас.

Комисията за финансов надзор на България своевременно ще публикува информация във връзка с откриването на производството за ликвидация на страницата си: www.fsc.bg.. Актуална информация може да бъде получена и чрез информационния център на Комисията: 0800 40 444 (безплатен телефонен номер).

КФН носи отговорност пред българското общество да следи постоянно развитието на ситуацията и да оповестява публично всяка важна информация, свързана на първо място с интерес на българските потребители/кредитори на дружеството, се изтъква в прессъобщението. КФН се ангажира да комуникира действията, които надзорният орган върху застраховането на Кипър или назначенитe ликвидатори на "Olympic Insurance Co. Ltd" предприемат. Комисията има и ангажимент да изисква от всички институции, които имат отношение към случая, оказване на необходимото съдействие на лицата, които имат застрахователни вземания, произтичащи от договори със "Застрахователна компания Олимпик - клон България".


Коментари (1)

Иван А с КТБ какво стана?!? Цецо Василев докога ще е на свобода?
01.08.2019 14:50 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати