Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Сърбия вече строи „Турски поток“

Парите

Сърбия вече строи „Турски поток“

Снимка:

България започва строителството през юни, догодина по тръбите трябва да потече газ

„Сърбия няма да чакаме кога ще бъде построен българският участък. Ние вече започнахме строителството на сръбския участък от „Турски поток“. Заяви сръбският външен министър Ивица Дачич на съвместна пресконференция с си колега Сергей Лавров в Москва.

Думите му са потвърждение на скорошно изказване на сръбския премиер Анна Бърнабич, че разрешение за започването на строителството на тръбата ще бъде дадено до края на април и работата щяла да започне много скоро официално.

Агенция по енергетика на Сърбия одобри изграждането на сръбската част от „Турски поток“ на 5 март. Проектът за строителството на тръбопровода в Сърбия от границата с България до границата с Унгария ще се осъществи от фирмата „Газтранс“, която е създадена за целта от „Газпром“ и „Сърбиягаз“.

Строителството трябва да приключи до 15 декември, а първите доставки на газ се предвижда да започнат в края на април 2020 г.

България също избра изпълнител на проекта – италиано-саудитският консорциум „Аркад“ ще строи газовата връзка със Сърбия, която фактически ще бъде част от продължението на газопровода „Турски поток“ на българска земя. Строителството започва през юни.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив