Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. САЩ отново е най-конкурентната икономика в света

Парите

САЩ отново е най-конкурентната икономика в света

САЩ отново е най-конкурентната икономика в света - Tribune.bg
Снимка:

България е на първо място на Балканите

САЩ заемат първото място в годишната класация на Световния икономически форум (World Economic Forum – WEF) за най-конкурентоспособни икономики. Това е положителен обрат за страната, която си възвърна лидерството за първи път от финансовата криза насам.

Доклад за глобалната конкурентоспособност се използва скала от 0 до 100. С резултат от от 85,6 пункта САЩ успява да изпревари Сингапур, Германия, Швейцария и Япония, които са останалите страни в челната петица. Според доклада това се дължи на нейната „жизнена“ предприемаческа култура, както и на „силния“ пазар на труда и финансова система.

Последният път, когато САЩ заемаха челната позиция, бе през 2008 г.

Световният икономически форум - организацията, която провежда срещите в Давос всеки януари, основава оценката си на общо 140 държави, като взема предвид редица задвижващи фактори на конкурентоспособността, сред които състояние на държавните институции и политики.

В класацията България се нарежда на 51-о място с 63,6 пункта. Страната ни е най -конкурентноспособната икономика на Балканите. Това е малко под средните стойности за Европа и Северна Америка и малко над средните за света. Миналата година страната ни отново е замела 51-а позиция, но при по-малко разглеждани страни – 135.  

 


Коментари (1)

LubovRremo Станимир, Мне 17 лет, Я красивая. Ищу мужчину кто умеет ублажить девушкуСтанимир, 1582_21
09.10.2021 15:45 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още