Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Синдиците на фалиралата КТБ – през 2021 г. отчели по-малко от 2017 г.?

Парите

Синдиците на фалиралата КТБ – през 2021 г. отчели по-малко от 2017 г.?

Синдиците на фалиралата КТБ – през 2021 г. отчели по-малко от 2017 г.? - Tribune.bg
Снимка:

Скандалното разминаване при оценката на синдиците на КТБ, които отчитат, че са събрали от фалиралата институция 1,442 млрд. лв. през 2017г., а към 2021 г. сметките им показват - 1,372млрд.лв., лъсва в отговор по Закона за достъп да обществена информация към „Групата за натиск“, представлявана от адв. Петър Славов и Методи Андреев. 

"След пет години съдебни дела успяхме да защитим на обществения интерес – съдът осъди и задължи Фонда за гарантиране на влоговете в банките (който назначава синдиците в КТБ) да признае, че е задължено лице по Закона за достъп до обществена информация и да отговаря на въпроси на гражданите!", съобщава днес на страницата си в социалната мрежа  адв. Славов. Той уточнява, че по този начин  „Групата за натиск“ е получила данните за събраните средства от синдиците.

"Отговорите на синдиците поставят редица нови въпроси, например как е възможно събраните през 2017 г. средства (1,442 млрд. лв.) да са повече от тези към 2021 г. (1,372млрд.лв), след като постоянно се обясняват успехите по връщането на източеното имущество", коментира юристът.

Той предупреждава, че и тези въпроси ще  бъдат зададени на Фонда, а темата с КТБ е видимо неприятна за политиците и буквално „потъна“ в 40-то Народно събрание.


 

Етикети КТБ

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети