Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Скок с над 15% в цената на природния газ за септември

Парите

Скок с над 15% в цената на природния газ за септември

Скок с над 15% в цената на природния газ за септември - Tribune.bg
Снимка:

На 1 септември КЕВР ще приеме окончателно решение

Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ предлага цената на синьото гориво да бъде с 15,21% по-висока в сравнение с действащата цена за месец август, стана ясно на проведено днес открито заседание по повод внесеното заявление на обществения доставчик "Булгаргаз" ЕАД за утвърждаване на цена за месец септември 2020 г.

Предложението на обществения доставчик за цената на природния газ е съобразено с измененията в договора за доставка между „Булгаргаз” ЕАД и ООО „Газпром экспорт” от 2 март 2020 г. Считано от 05 август 2019 г., цената на природния газ вече се изчислява всеки месец и се формира по нова ценообразуваща формула, припомнят от КЕВР.

След извършен анализ, изготвен въз основа на представените от „Булгаргаз“ ЕАД данни и след направени изчисления съгласно ценовия модел, в доклада се предлага цената на природния газ от 1 септември 2020 г. да бъде в размер на 21,51 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). В сравнение с действащата цена за месец август 2020 г. в размер на 18.67 лв./MWh увеличението е с 2,84 лв./MWh или с 15,21%.

На 1 септември КЕВР ще приеме окончателно решение за цената на природния газ за септември 2020 г.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати