Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. След одобрението на ЕК: Подписват договорите за компенсиране на фирмите заради скъпия ток

Парите

След одобрението на ЕК: Подписват договорите за компенсиране на фирмите заради скъпия ток

След одобрението на ЕК: Подписват договорите за компенсиране на фирмите заради скъпия ток - Tribune.bg
Снимка:

По думите му няма методика за компенсиране през декември, а само за октомври и ноември, тъй като тогава ще има нов кабинет и парламент

Министерството на енергетиката започва от днес подписването на договорите с всеки един от доставчиците на електроенергия за реализиране на помощта от 110 лева на мегаватчас за всички небитови крайни клиенти в България. Това съобщи служебният министър на енергетиката Андрей Живков.

Програмата за компенсиране ще влезе в сила след одобрение от Европейската комисия.

По всички дипломатически канали, имаме уверението, че това одобрение ще стане в рамките на настоящата седмица, съобщи Живков. Небитовите потребители, на които вече е фактурирана сметката за октомври, ще получат компенсацията си другия месец, заедно с тази за ноември, поясни министърът.

По думите му няма методика за компенсиране през декември, а само за октомври и ноември, тъй като тогава ще има нов кабинет и парламент, които трябва да решат дали да се удължи схемата.

„Чакам министъра на финансите да се върне от Париж и започваме да говорим“, отговори министърът на енергетиката, запитан за компенсирането и на битовите потребители на природен газ. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети