Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Служебният министър на икономиката очаква инфлацията да тръгне надолу

Парите

Служебният министър на икономиката очаква инфлацията да тръгне надолу

Служебният министър на икономиката очаква инфлацията да тръгне надолу - Tribune.bg
Снимка:

„Очаквам инфлацията да тръгне надолу. Мисля, засега, че това беше пика. Всичко вече е в ръцете на парламента, но моето предложение ще е помощта за бизнеса да остане до края на 2023 г., защото е важно да има предвидимост“. Това каза за бТВ служебният министър на икономиката Никола Стоянов. Той заяви, че иска да се раздава на всички по равно, а да има формула, която да е справедлива.

„Заради поевтиняването на горивата отстъпката от 25 стотинки трябва да отпадне. Тя обаче свърши своята работа“, каза Стоянов.

Министърът заяви, че КЗП е използвана за политически цели. „Резултатите показват това – от проверките на райския газ има само няколко акта, колкото на пръстите на едната ръка, а 400 проверки. Освен това КЗП няма право да проверява, а РИОСВ”.  По думите на Стоянов по отношение на спекулата с цените на горивата и проверките на Комисията за защита на потребители отново не са дали особен резултат- има над 780 проверки и едва 14 акта и то за това, че е нямало цени на бензиностанциите. 

„Трябва да се насърчават потребителите да пестят енергия, както е в Европа. Поздравявам министъра на енергетиката, че не въведе две тарифи за електричество. Според мен държавата трябва да помага на хората, които нямат, а не на калпак”.

Политическата нестабилност влияе върху решенията на чуждестранните инвеститори, каза още Стоянов.

България не е изнасяла оръжие за Украйна, но е възможно да е изнасяла до трети страни, чрез които то да е стигало до Украйна, каза още Стоянов.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати