Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Служебният министър на туризма: Авиолинията до Скопие бе икономически необоснована, затова я спряха

Парите

Служебният министър на туризма: Авиолинията до Скопие бе икономически необоснована, затова я спряха

Служебният министър на туризма: Авиолинията до Скопие бе икономически необоснована, затова я спряха - Tribune.bg
Снимка:

„Авиолинията до Скопие бе икономически необоснована, затова я спряха”. Това заяви министърът на туризма Илин Димитров от служебния кабинет на Гълъб Донев пред Нова Нюз.

„7300 украински бежанци са в хотели и хотелски бази в България. До края на седмицата трябва Междуведомствената комисия да се произнесе, да знаем точния размер на парите за хотелиерите. Сумите са заделени в отделна сметка, но трябва да се изчислят всички плащания”.

Той смята, че бежанците трябва да останат в хотелите. „Те намаляват прогресивно, голяма част от тях си намериха работа. Лятото има засилено търсене и на кадри в туризма”, обясни министър Димитров.

Министърът очаква 5% поскъпване на цените на туристическите услуги през настоящия летен сезон, но цената на чадърите и плажните аксесоари да се запазят. Сега имаме 21 чисти плажа и едно пристанище, стана ясно от думите му.

Според него Полша, Чехия, Израел са обещаващи пазари. Той обясни, че наши бизнес представители отиват в определени градове от тези държави и на базата на „бързи срещи” разговарят с представители на техния бизнес.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Скопие
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Какво е отношението ви към готвения ротационен кабинет на ГЕРБ/СДС – ПП/ДБ?
Покажи резултати Скрий резултати