Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Собственикът на Банка ДСК продава бизнеса си в Румъния

Парите

Собственикът на Банка ДСК продава бизнеса си в Румъния

Собственикът на Банка ДСК продава бизнеса си в Румъния - Tribune.bg
Снимка:

Унгарската OTP Bank, собственик на Банка ДСК, е на път да продаде румънското си звено на Banca Transilvania SA, твърдят няколко източници за Bloomberg. Според тях сделката ще бъде обявена "скоро", но засега информацията остава поверителна. Базираната в Будапеща консултантска компания Concord е оценила бизнеса на 350 млн. евро.

Слухове за продажба на румънския бизнес на OTP Bank се появиха в края на миналата година. През ноември Bloomberg съобщи, че интерес към сделката проявява австрийската Raiffeisen.

Унгарската OTP Bank реши да излезе от Румъния като част от стратегията си да напусне пазарите, в които има по-малък дял. В същото време тя се оглежда за възможни придобивания на други пазари. Това ще е поредната сделка на банковия пазар в Румъния, където западноевропейски кредитори искат да се възползват от по-бързия догонващ Западна Европа растеж на Румъния.

През октомври UniCredit одобри придобиването на местното подразделение на Alpha Bank заедно с дял в гръцкия кредитор. Intesa Sanpaolo също е в процес на закупуване на румънската First Bank от сегашния ѝ собственик.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати