Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. СОФ Кънект вече официално е оператор на летище София

Парите

СОФ Кънект вече официално е оператор на летище София

СОФ Кънект вече официално е оператор на летище София - Tribune.bg
Снимка:

Илияна Цанова ще бъде председател на Надзорния съвет

СОФ Кънект обяви, че от днес е официален и единствен оператор на Летище София. Това стана, след като вчера концесионерът на Летище София потвърди ангажимента си за развитие на столичния аеропорт и плати в срок първоначалното концесионно възнаграждение в размер на 660 милиона лева (с включен ДДС) към Република България.

Това първоначално концесионно възнаграждение ще подкрепи българската икономика като е направено независимо от най-голямата криза в историята на авиацията, подчертават от СОФ Кънект. Плащането освен това ще позволи изпълнението на амбициозната инвестиционна програма в размер на 624 милиона евро и отключване на всички други ползи от концесията за държавата.

СОФ Кънект представи и своя Надзорен съвет. Илияна Цанова, бивш заместник-изпълнителен директор на Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), ще председателства Надзорния съвет като независим член. В ролята си на председател, тя ще отговаря за управлението на Надзорния съвет и също така ще се грижи да осигури максимална ефективност на действията на Надзорния съвет и оперативното ръководство на Летище София, спазване на добрите стандарти за корпоративно управление, поддържане на открита комуникация с всички заинтересовани страни и определяне на адекватна стратегия и съответни индикатори за успех. Съветът ще включва още двама независими членове, които също ще допринесат със сериозния си опит и нишова експертиза.

Илияна Цанова Илияна Цанова

В Надзорния съвет влизат още: Тиери Део (Meridiam), Марко Росо (Meridiam), Давид Делгадо Ромеро (Meridiam), Гив Сардари (Meridiam), Кристиян Мандл (независим член, признат европейски предприемач с опит в авиацията, технологиите и финансите, който е добре известен и със своите социални предприемачески дейности), Филип Гунев (независим член, признат европейски експерт по въпросите на сигурността, обществените поръчки, престъпността и корупцията) и Ралф Гафал (Летище Мюнхен).

СОФ Кънект обеща скоро ще представи публично бъдещите планове за Летище София, сред които първите инициативи и средносрочния инвестиционен план. СОФ Кънект ще създаде и Проектен център, с физическо място в града и с интерактивно дигитално пространство, с цел да даде възможност на всички заинтересовани страни да участват в трансформацията на Летище София, и където редовно ще бъде представяна актуална информация относно развитието на проекта, така че всички заинтересовани да могат да дадат своя принос и идеи за успеха на начинанието.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети