Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Социалният министър: 26% от работещите имат затруднение да поемат разходите си

Парите

Социалният министър: 26% от работещите имат затруднение да поемат разходите си

Социалният министър: 26% от работещите имат затруднение да поемат разходите си - Tribune.bg
Снимка:

„В ЕС няма обща дефиниция на енергийната бедност, това е задача на всяко едно национално законодателство. С Националния план за възстановяване и устойчивост ще започнат мерките за подпомагане на енергийно бедните от населението”, заяви служебният социален министър Лазар Лазаров по време на днешния парламентарен контрол.  

Лазаров уточни, че енергийната бедност не е категория от елемент на социалните подпомагания. „Средните данни за 2021г. сочат, че средно 26% от работещите имат затруднение да поемат разходите си. Министерството на труда и социалната политика ще продължи да разширява обхвата на социалните помощи, но енергийната бедност не е функция и не се отъждествява само с отоплението, макар че това е грешка, която често се спекулира, така че целевата помощ по отношение на отоплението не следва да се отъждествява с линията на бедност”, уточни още Лазаров. 

Министърът припомни, че са били осигурени допълнителни средства за целево енергийно подпомагане за този отоплителен сезон за 50 000 души.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати