Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Социалният министър: 26% от работещите имат затруднение да поемат разходите си

Парите

Социалният министър: 26% от работещите имат затруднение да поемат разходите си

Социалният министър: 26% от работещите имат затруднение да поемат разходите си - Tribune.bg
Снимка:

„В ЕС няма обща дефиниция на енергийната бедност, това е задача на всяко едно национално законодателство. С Националния план за възстановяване и устойчивост ще започнат мерките за подпомагане на енергийно бедните от населението”, заяви служебният социален министър Лазар Лазаров по време на днешния парламентарен контрол.  

Лазаров уточни, че енергийната бедност не е категория от елемент на социалните подпомагания. „Средните данни за 2021г. сочат, че средно 26% от работещите имат затруднение да поемат разходите си. Министерството на труда и социалната политика ще продължи да разширява обхвата на социалните помощи, но енергийната бедност не е функция и не се отъждествява само с отоплението, макар че това е грешка, която често се спекулира, така че целевата помощ по отношение на отоплението не следва да се отъждествява с линията на бедност”, уточни още Лазаров. 

Министърът припомни, че са били осигурени допълнителни средства за целево енергийно подпомагане за този отоплителен сезон за 50 000 души.

 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати