Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Социалният министър опита да успокои БСП: Средствата от Сребърния фонд няма да бъдат откраднати

Парите

Социалният министър опита да успокои БСП: Средствата от Сребърния фонд няма да бъдат откраднати

Социалният министър опита да успокои БСП: Средствата от Сребърния фонд няма да бъдат откраднати - Tribune.bg
Снимка:

Сребърният фонд е част от фискалния резерв и това, което е предложено в удължителния закон е по-голяма гъвкавост при ползване на средствата, за да не се прибягва до тегленето на държавен заем.

Това обясни служебният вицепремиер и социален министър Лазар Лазаров по време на блиц контрола в Народното събрание. Той отговори на въпрос на лидера на БСП Корнелия Нинова какво ще се случи със средствата от Сребърния фонд.

Нинова попита директно дали парите ще бъдат откраднати, както и дали служебният кабинет е харчил от Сребърния фонд за текущи разходи.

„Март и април те са харчили тези пари за плащане на текущи разходи. Кой ще узакони със задна дата това беззаконие?“, попита Корнелия Нинова.

„Нито за тази година, нито за следващите три служебното правителство предвижда да има излишък. Тоест - няма да се възстановят сигурно близките години и ще стана като със Здравната каса. Много е тревожно това, че парите от резерва ще се използват не само за общественото осигуряване, а и за други публични разходи. Това е абсурд”, каза Нинова.

Лазаров увери, че имало договорка средствата от Сребърния фонд да не бъдат засегнати и ще има промени между първо и второ четене. „Тези средства са за всички публични финанси, няма да бъдат откраднати“, каза Лазар Лазаров.

БСП обаче не останаха доволни от думите на министъра и няколко пъти подчертаха, че въпросите им са останали без отговор. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати