Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. СЗБ и БАЗ: Асен Василев подвежда за фантомна среща с всички браншови организации

Парите

СЗБ и БАЗ: Асен Василев подвежда за фантомна среща с всички браншови организации

СЗБ и БАЗ: Асен Василев подвежда за фантомна среща с всички браншови организации - Tribune.bg
Снимка:

Ресторантьори отричат да са имали среща с финансовия министър Асен Василев, на която да се коментира темата с данъците.

„Министърът на финансите Асен Василев за пореден път подвежда обществеността с информация от фантомни срещи с нашия бранш. Вчера той обяви, че „собствениците на ресторанти са предложили, вместо да им се вдига от 9% на 20% ставката на ДДС, да се изсветлят приходите им както и доходите на служителите“, пишат в писмо до медиите от СЗБ и БАЗ.

Те признават, че всички браншови организации, свързани със заведенията за хранене и развлечения и хотелиерството са получили писмо с покана за среща преди първия тур на местните избори. Те са дали принципно съгласие, но са пожелали да минат и балотажите, за да не се политизира темата.

Прилагат и подписите от Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Националния борд по туризъм, Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България, Българска туристическа камара, Албена АД и Пампорово АД.

Пред БНР Павлин Петров, съпредседател на Българската асоциация на заведенията заяви, че патентният данък е хубаво решение, но липсват детайли. МФ предложи такъв да се налага за малките заведения, за да се запази 9% ДДС за ресторантьорите. Приходите от патентния данък ще отиват в общините.

Според Петров обаче остава неясна сумата от 100 000 лева оборот, зададена от министъра на финансите.

Не е изготвен стандарт за прилагането на патентен данък. Идеята е хубава, но трябва да се направят разчети през работна група и тогава да се предложи, подчерта представителят на браншовата организация.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати