Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Такса и за теглене на пенсия от банкомат

Парите

Такса и за теглене на пенсия от банкомат

Такса и за теглене на пенсия от банкомат - Tribune.bg
Снимка:

Банките вече въвеждат и такса за теглене на пари от сметка, в която НОИ превежда пенсия, коментира за Радио Варна финансовият анализатор Десислава Николова. По думите й става въпрос за стандартна такса.

„Ако пенсионер получава средната за страната пенсия и я изтегли накуп, при заложена такса от 0.16% ще плати 0.90 лева за транзакцията“, изчислява експертът. Николова препоръча, ако банките искат да бъдат социално-ориентирани, да намерят начин да създадат продукти с облекчени условия за пенсионерите.

„Опитът показва, че пенсионерите теглят пенсията си накуп и не извършват голям брой операции. Има редица продукти, които са предназначени за пенсионери. Може би е време с увеличаването на таксите, банките да помислят за тази таргет група като направят преференциални и по-ниски такси за нея“, изтъква Николова. Според нея проблемът е, че когато се привилегирова една социално-уязвима група по отношение на доходи, особено когато става дума за нарастваща инфлация, и други групи ще искат това. „Малко е тънък моментът. Има какво да се желае и да се мисли в тази посока”, смята финансовият анализатор.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати