Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Теменужка Петкова: Печалбата от "Турски поток" за 20 години ще е над 4 милиарда лева

Парите

Теменужка Петкова: Печалбата от "Турски поток" за 20 години ще е над 4 милиарда лева

Снимка:

Готови сме проекта, обяви енергийният министър

„Ако бъде реализиран такъв проект, ще имаме печалба за 20 години над 4,3 милиарда лева. Имаме желание „Турски поток” да носи приходи дълги години.“ Това заяви енергийният министър Теменужка Петкова пред NOVA телевизия. Тя коментира информацията в руски медии, че „Газпром” е взел решение за маршрута на втората тръба от „Турски поток” и той ще минава през България.

„Трябва да изчакаме официалната информация от колегите от „Газпром”. Но сме готови за реализацията на един такъв проект”, заяви Петкова. И припомни, че темата е била поставена и по време на визитата на премиера Бойко Борисов в Москва.

Петкова обясни, че предварителните анализи сочат, че инвестицията би била приблизително 2,6 милиарда.

„Работим за това България да запази своето стратегическо място на газовата карта на Европа”, допълни Петкова. И обясни, че това може да стане, ако предприемем адекватни действия към промените, които се извършват около нас, проектите, които се реализират, и да направим така, че тези големи енергийни проекти да не заобиколят България. „До голяма степен това зависи от нас”, допълни Петкова.

Целта на правителството, по думите й, е България да има поне 3 различни източника за доставка на природен газ.  


Коментари (2)

А КОЛКО ЩЕ Е ПЕЧАЛБАТА ЗА 200 ГОДИНИ - ПРОСТАКЕСО ПРОСТА ? .
13.02.2019 09:03 / Отговор
Гай Турий А печалбата от Южен поток щеше да е 4 пъти повече, по 400 милиона евро на година! ГРОБари, не се оправдавайте с Щонов. Тоя негодник по указание на мутрата и по негово лично признание с бойко тупане в гърдите, при плачевното хилене на формалиня му началник Прецедента, ликвидара тази най-голяма инвестиция на Балканите!
28.02.2019 15:57 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив