Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Теменужка Петкова: Правителството няма отношение по сделката с ЧЕЗ

Парите

Теменужка Петкова: Правителството няма отношение по сделката с ЧЕЗ

Снимка:

Това е сделка, която се реализира по чешкото законодателство и се проверява от регулаторните ни органи

„Правителството няма отношение на кого ЧЕЗ ще продаде активите си. Има регулаторни органи, които ще преценят дали може да има такава сделка. Всяка една компания има право да участва.“ Така енергийният министър Теменужка Петкова коментира пред bTV темата за покупката на ЧЕЗ от Еврохолд. Тя припомни, че трите ЕРП-та са приватизирани, те са частна собственост.

„Това е сделка, която се реализира по чешкото законодателство, няма как българското правителство да оказва въздействие на подобен тип сделки, нека да се спре с тези спекулации“, призова енергийният министър.

Регулаторните органи в България ще се обявят за сделката на ЧЕЗ. Комисията за финансов надзор вече прави проверка. Следва да се произнесе Комисията за защита на конкуренцията и след това КЕВР. В Министерството на енергетиката имаме писмо от председателя на КЕВР Иван Иванов, той свиква работна група и в нейните рамки ще разработят критериите по Закона за енергийното регулиране. Ще успеем да се справим с общи усилия, подчерта Петкова.

Свидетели сме на това, че предишната сделка за ЧЕЗ не беше одобрена от КЗК, мисля, че това вече е приключило, заяви още министърът на енергетиката.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив