Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. ТЕЦ "Марица 3" - Димитровград временно спря работа след проверка от РИОСВ

Парите

ТЕЦ "Марица 3" - Димитровград временно спря работа след проверка от РИОСВ

ТЕЦ Марица 3 - Димитровград временно спря работа след проверка от РИОСВ - Tribune.bg
Снимка:

Топлоелектрическата централа (ТЕЦ) "Марица 3" в Димитровград временно спря работа след проверка от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково, съобщиха от екоинспекцията.

На 3 октомври редовният мониторинг на РИОСВ - Хасково установи изпускане на неорганизирани емисии в значителни количества от производствената площадка на горивната инсталация. Констатирано е, че причина за излизащите от сградата на котелното неорганизирани емисии е технически проблем на един от димните вентилатори. На оператора е дадено предписание незабавно да се отстрани техническият проблем.

На следващия ден - в сряда, 4 октомври, парогенераторът на ТЕЦ "Марица 3" АД е погасен. В допустимите норми са стойностите за серен диоксид и фини прахови частици от началото на тази седмица досега. Постоянният мониторинг на данните, постъпващи в реално време от измервателната станция в Димитровград, сочи, че не са отчитани превишения на средночасовата норма за серен диоксид, допълват от РИОСВ. От там уверяват още, че се извършва постоянен контрол и наблюдение на оператора в Димитровград.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати