Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Топлофикациите искат 60% скок на парното и топлата вода, ако държавата не ги компенсира

Парите

Топлофикациите искат 60% скок на парното и топлата вода, ако държавата не ги компенсира

Топлофикациите искат 60% скок на парното и топлата вода, ако държавата не ги компенсира - Tribune.bg
Снимка:

Повишаване на парното и топлата вода с 60 процента от Нова година, ако държавата не компенсира топлофикациите, които са на природен газ. Това заяви за БНТ председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества Кремен Георгиев.

„Трендът е малко нестабилен на природния газ, както знаем сега би трябвало да се понижи цената, но това не означава, че това ще бъде през целия зимен период, така че тези нива, които достигна цената на природния газ е необходимо от 1 януари да се повиши цената на топлинната енергия поне с 60%, но уточняваме, че това трябва да се случи, ако не бъдат одобрени компенсациите за топлофикациите заради високата цена. Тогава това повишение или няма да го има или ще бъде доста по-малко”, каза Георгиев.

Служебният министър на енергетиката Росен Христов обясни пред БНТ, че готвените от кабинета мерки ще бъдат насочени към най-засегнатите от скока на синьото гориво, но ще са обвързани с конкретни ангажименти, от индустрията за енергийна ефективност.

„Степента на подпомагане, поне това, което аз предлагам, е да зависи от ангажименти от ответната страна за икономии, оптимизация, за енергийна ефективност”, каза Росен Христов.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати