Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Коригираните изравнителни сметки са в системата на „Топлофикация София“

Парите

Коригираните изравнителни сметки са в системата на „Топлофикация София“

Коригираните изравнителни сметки са в системата на Топлофикация София - Tribune.bg
Снимка:

В системата на „Топлофикация София“ и платежните оператори вече са налични коригиращите документи по общите фактури за изравнителни сметки на абонатите, уверяват от дружеството. Клиентите ще получат коригираните си изравнителни сметки, в които ставката на ДДС няма да е 20%, а 9%.

Първоначално изравнителните сметки бяха с по-високата ставка, което доведе до намеса на Министерството на финансите.

Сроковете за плащане са непроменени - 30 дни за стопански и 45 за битови потребители от датата на издаване на фактурите.

Клиентите, които вече са заплатили своята обща фактура с добавена стойност от 20% вместо с 9%, ще имат сума за възстановяване, чийто размер ще могат да видят в коригиращите документи.

Дължимите суми ще бъдат автоматично възстановени по партидите на клиентите и ще послужат като депозит /ще бъдат приспаднати следващи дължими фактури. На потребителите, които нямат задължения, както по общата фактура (изравнителна сметка), така и по текущата фактура за м. август, сумата може да им бъде изплатена на каса или да послужи за следващо задължение.

След изтичане на срока за доброволно плащане по обща фактура от 31.07.2022 г. се начислява лихва за забава, като за сумата на направената корекция, съобразно Общите условия, ще се прилага нов срок за доброволно плащане, считано от датата на издаване на фактурата 1.09.2022 г.

Допълнителна информация клиентите могат да получат чрез информационните канали на дружеството или в клиентските центрове за обслужване.

 Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети