Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. „Топлофикация София“ започна да връща суми от намалената цена за топлинна енергия

Парите

„Топлофикация София“ започна да връща суми от намалената цена за топлинна енергия

Снимка:

В следващите няколко дни абонатите ще разберат каква сума имат да получават поради намалената цена на руския газ

„Топлофикация София“ започна да връща суми от намалената цена за топлинна енергия, обяви пред Радио „Фокус“ говорителят на дружеството Елизабет Павлова. От думите ѝ стана ясно, че през последните дни абонатите на парно в столицата са получили сметки за юни в рамките на няколко лева. Така от потребителите е платена такса, една дванадесета част от сумата, която те дължат към топлинните счетоводители за извършената услуга дялово разпределение.

„Останалата част от сметката, която е свързана с плащането на топла вода, е прихваната, така че хората по този начин получават първата част от сумите, които съгласно решението на КЕВР трябва да бъдат върнати на потребителите след извършеното намаление на цената на топлинната енергия“, обясни Павлова.

На 3-ти март тази година премиерът обяви, че Газпром е намалил цената на природния газ за нашата страна със задна дата от 5 август 2019 г.

Така във фактурите, които абонатите на столичното парно ще получат буквално в следващите няколко дни, те ще могат да се ориентират, първо, каква сума имат да получават поради намалението на цената на топлинната енергия за периода м. юли 2019 г. м. март 2020 г. Второ, те ще могат да видят в своите фактури каква е сумата, прихваната за м. юни.

„Освен това потребителите ще могат да разберат и колко още трябва да им бъде възстановено като сума в следващите няколко месеца“, допълни говорителят на „Топлофикация София“.  


Коментари (1)

ПЕЛАГИЯ Е чакам, да видим!
22.07.2020 14:24 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още