Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Тортите в сладкарниците у нас поскъпват

Парите

Тортите в сладкарниците у нас поскъпват

Тортите в сладкарниците у нас поскъпват - Tribune.bg
Снимка:

Тортата у нас поскъпва. Всички продукти за приготвянето на този сладкиш отдавна са скочили главоломно и това неминуемо вдига стойността на любимия на всеки десерт. В сладкарниците се опасяват, че ако цените продължават да вървят нагоре, скоро тортата може да стане твърде скъпо изкушение.

„При положение, че едно яйце е 40 ст., сметаната е почти 14 лв., а половинка маскарпоне е 8-9 лв, реално една торта ни излиза 20-30 лв. Това са пари само за продукти. Ако добавим ток, просто е много страшно", споделя сладкарката Силвия Славова пред Нова тв.

„Например една от тортите, които предлагаме, има шоколадов блат, шоколадов мус, един пласт крем маскарпоне с шамфъстък, ягодови кули, шоколадова глазура и украса. Това прави малко над 25 лв.”, обясни сладкарят Силвия Мацурева.

Миналогодишните разходи за цяла торта днес стигат само до втория блат. В сладкарниците обаче компенсират поскъпването на продуктите на свой гръб, защото вдигнат ли цените правопропорционално на инфлацията, рискуват тортите да си останат недокоснати на витрината.

„Няма как да вдигаме много високо цените, защото накрая няма да имаме клиенти. Ако ги загубим, ще се наложи да изхвърляме продукти”, обясни Славова.

И въпреки всичко двете са си обещали да не правят компромиси с качеството. За да остане тортата торта, а не топка със сироп и захар.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети поскъпване
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети