Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Трети етап: Стартира процедура за кандидатстване на работодатели по мярката 60/40

Парите

Трети етап: Стартира процедура за кандидатстване на работодатели по мярката 60/40

Трети етап: Стартира процедура за кандидатстване на работодатели по мярката 60/40 - Tribune.bg
Снимка:

Агенцията по заетостта стартира процедура за кандидатстване на работодатели за изплащане на средствата по мярката 60/40 за запазване на заетостта на работници и служители след периода на извънредното положение.

Това е трети етап от подкрепата. Регламентираната подкрепа за новия етап е отново в размер на 60% от осигурителния доход на работниците и служителите, но вече за месец август и ще се предоставя за период до 3 месеца, считано от 1-ви октомври до 31-ви декември 2020 г.

Информация за работодателите, процедура за кандидатстване, съдържаща условията, изискванията, реда и начина за кандидатстване, са публикувани на електронния сайт на Агенцията по заетостта, в рубриката „Финансови стимули за запазване на заетостта”. Работодателите, получили средства в предходните месеци, ще могат на този етап на мярката да се възползват от някои административни облекчения, като например съкратен образец на заявление и намален пакет приложения към него.

И при този трети етап от подкрепата по мярката 60/40, съгласно актуалните нормативни документи, заявлението и документите за изплащане на средства по реда на Постановлението следва да се подават към Дирекция „Бюро по труда”, обслужваща територията по мястото на работа на работниците и служителите, независимо от начина на подаването им. В случай на повече обекти в различни населени места, работодателите могат да подадат едно общо заявление за работниците и служителитe от всички обекти в една Дирекция „Бюро по труда”, на чиято територия се намира поне един обект на работа.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати