Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Три пъти по-високи сметки за ток в заведенията в Кюстендил, ресторанти затварят врати

Парите

Три пъти по-високи сметки за ток в заведенията в Кюстендил, ресторанти затварят врати

Три пъти по-високи сметки за ток в заведенията в Кюстендил, ресторанти затварят врати - Tribune.bg
Снимка:

Три пъти по-високи сметки за ток в заведенията в Кюстендил са получили собствениците им. Заради повишаването на сметките за ток и въпросителните около сметките за зимния сезон голяма част от ресторантите на територията на Благоевград и Кюстендил затварят врати.

„Сметките за август още не са излезли, мога да ви дам констатации за юни и юли. Юли ние в това заведение пускаме целия персонал за 10 дни ваканция. За 20 дни сме платили сметка за ток 19 000 лв. при условие, че мегаватчасът е 640 лв. Преди година точно, когато почна да поскъпва токът, тогава плащахме 120 лв. на свободен пазар. В момента дружествата, с които оперираме, са също на свободния пазар - те постоянно ни пускат имейли, че преподписваме договора и че искат депозити“, коментира Светослав Георгиев - председател на Съюза на ресторантьорите и хотелиерите в Кюстендил пред БНТ.

Георгиев е платил депозит от 10 000 лв. за сметката през юли и няма представа какви ще бъдат фактурите през зимата. Сметките за газ също са скочили - до 4000 лв. на месец.

Той заяви, че ако няма компенсации за август, това означава, че сметката на заведението за ток ще е между 40 000 и 50 000 лв. и това, както и инфлацията, ще бъдат причина заведенията да затворят врати.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати