Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Цените на дървата за огрев се вдигнаха двойно

Парите

Цените на дървата за огрев се вдигнаха двойно

Цените на дървата за огрев се вдигнаха двойно - Tribune.bg
Снимка:

Цените на дървата за огрев се вдигнаха ударно. В пика на летния сезон, по време, на който хората се запасяват с дърва за зимата, за да имат време да изсъхнат, цените на кубик нацепени бук и дъб в София достигат 180 лева. Като тенденцията е цената им да продължава да расте и още другата седмица да достигне и дори да мине 200 лева. За сравнение преди година цената на кубик дърва за огрев беше около 90 лева - 100 лева, пише Money.bg.

Обявите за дърва за огрев из цялата страната показват, че цените се различават от софийските с по 10 -15 лева за кубик. Има и по-евтини обяви, но те са за пале (0.8 от кубика).

Освен по-скъпи, дървата за огрев се оказват и дефицитна стока. В повечето складове цялата наличност е запазена, а обясненията са, че се очакват нови пратки, но не се знае кога точно ще се случи това. 

При новите цени на дървата, за отоплението на къща с около 200 кв.м. площ ще са нужни около 15 кубика дърва за целия отоплителен сезон, който продължава около 6 месеца. За момента те ще струват общо около 2700 лева.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати