Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Цените по бензиностанциите няма да паднат този месец, смятат от Българската петролна и газова асоциация

Парите

Цените по бензиностанциите няма да паднат този месец, смятат от Българската петролна и газова асоциация

Снимка:

„За съжаление прогнозата не може да бъде особено розова. Тя е трудна и неясна“, смята Живодар Терзиев

През януари няма да видим понижение на цените на горивата по бензиностанциите. Това каза председателят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев пред БНР.

„За съжаление прогнозата не може да бъде особено розова. Тя е трудна и неясна“, смята Терзиев.

За първите десет дена на месеца има постепенно и устойчиво покачване на международните цени. Според Терзиев това е притеснително. По думите му към днешна дата не се очертава явна тенденция на понижение.

Председателят на Българската петролна и газова асоциация дори отива и по-далеч в прогнозите. Той смята, че през януари цените ще растат, а в най-добрия случай на бензиностанциите няма да видим промяна в стойностите на горивата. Поевтиняване може да има само при пропан-бутанът.

„Очаквам пропан-бутанът да поевтинее. Успоредно с това следващите няколко дни метанът за автомобили, компресираният природен газ, ще продължи да се покачва. Масово цените ще минат 3 лева. Когато единият алтернативен продукт поевтинее, в същото време другият ще стане почти нетърпимо скъп. Ще има отлив от този продукт.“

При бензина и дизела няма да има добра новина, посочи Терзиев. Според него ако няма увеличение, то цените ще се задържат. Относно недостиг на горива в България, Живодар Терзиев подчерта, че от средата на декември ситуацията на Балканите е спокойна.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема