Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Цветан Кюланов: Цените растат необосновано, има нелоялни търговски практики и липсват регулатори

Парите

Цветан Кюланов: Цените растат необосновано, има нелоялни търговски практики и липсват регулатори

Цветан Кюланов: Цените растат необосновано, има нелоялни търговски практики и липсват регулатори - Tribune.bg
Снимка:

Регулаторните органи трябва да предприемат „решителни действия“, защото има абсурдни ситуации едни и същи продукти да се продават 2-3 пъти по-скъпо в България, отколкото в ЕС

Българското правителство и Еврокомисията започват информационна кампания, която ще стартира възможно най-скоро и която ще покаже допълнително на българските граждани, че проблемите, които ги притесняват, не са свързани с приемането на еврото. Това съобщи в ефира на Euronews Bulgaria Цветан Кюланов, ръководител на представителството на ЕК у нас.

„Освен законодателните промени, срещу които има съпротива и тя трябва да бъде преодоляна, работата с инфлацията също е доста сериозна. Въпреки че не сме приели еврото в момента, цените растат и то необосновано, доколкото има нелоялни търговски практики и липсата на регулатори“, смята Кюланов. Според него тези регулаторни органи трябва да предприемат „решителни действия“. По думите му има „абсурдни ситуации едни и същи продукти да се продават 2-3 пъти по-скъпо в България, отколкото в Западна Европа“.

Относно разследванията на Европейската прокуратура в България за нарушения над 1 млрд. лв., Кюланов коментира, че разглежда действията й като „положително развитие“. „Колегите се подготвят много внимателно, виждали сме акции и в други държави, време е да видим и в България, никоя държава не е защитена“, посочи той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети