Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Търговската война между САЩ и Китай забави световния икономически растеж

Парите

Търговската война между САЩ и Китай забави световния икономически растеж

Снимка:

Притеснителната тенденция отчете директорът на МВФ

Световният икономически растеж се задъхва под влиянието най-вече на търговското напрежение между САЩ и Китай, предупреди директорът на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард, цитирана от световните агенции.

Лагард призова страните да решат разногласията си и да реформират глобалните търговски правила.

Междувременно стана ясно, че Китай дава крачка назад в търговската война и ще понижи някои от митата си спрямо САЩ.

От 1 ноември наказателните тарифи върху стомана, строителни и текстилни продукти и други видове стоки ще бъдат намалени. Информацията беше обявена от китайското финансово министерство.

По-ниските мита са разделени на четири части. Първата обхваща 677 вида продукти, сред които текстилните стоки, строителните материали, основни продукти от стомана и алуминий. Върху тях митото ще бъде намалено от 11.5 на 8.4%. Строителните материали включват алуминиеви врати, прозорци и дограми.

Втората част засяга 386 вида стоки, сред които механично и електрическо оборудване. Там митото ще падне от 12.2 на 8.8%.

Третата група стоки са около 390 вида, включително дървени и хартиени продукти, полезни изкопаеми и скъпоценни камъни – митото за тях ще бъде понижено от 6.6 на 5.4%.

Четвъртата група са 122 вида стоки, предвидени за облекчаване на търговията, за които митото ще се намали от 12.3 на 8.5%.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема