Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Упълномощиха Асен Василев да променя на Договора за рейтинг между България и Moody's Investors Service

Парите

Упълномощиха Асен Василев да променя на Договора за рейтинг между България и Moody's Investors Service

Упълномощиха Асен Василев да променя на Договора за рейтинг между България и Moody's Investors Service - Tribune.bg
Снимка:

Министерският съвет упълномощи министъра на финансите да подпише от името на Република България писмо за промяна на Договора за рейтинг между страната ни и агенцията за кредитен рейтинг Moody's Investors Service. 

Договорът е сключен на 31 май 2005 г., като последно е бил актуализиран през 2022 г. Писмото по същество не променя съществуващите до момента отношения между България и рейтинговата агенция. Съгласно клауза от договора рейтинговата агенция си запазва правото да коригира таксите на годишна основа със съгласието на емитента.

Промяната е обоснована от нарастващите разходи на Moody's Investors Service, като средствата за обезпечаване на заплащането са предвидени по бюджета на Министерството на финансите. 

Необходимостта от правно регулирани отношения между страната ни и Moody's Investors Service се обуславя от факта, че наличието на кредитни рейтинги, присъдени от международно признати рейтингови агенции, е ключово условие за обезпечаване на достъпа на страната до капиталовите пазари.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети