Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Увеличава се оборотът при търговията на дребно

Парите

Увеличава се оборотът при търговията на дребно

Снимка:

3.7% е увеличението на годишна база, показват данни на НСИ

Увеличава се оборотът при търговията на дребно, показват данните на Националния статистически институт. За юли месец оборотът в търговията на дребно нараства с 3.7% в сравнение със същия месец на предходната година.

Оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети“ расте с 1% спрямо месец по-рано, показват предварителни сезонно изгладени данни.

През юли 2019 г. се наблюдава увеличение на оборота спрямо предходния месец при търговията на дребно с нехранителни стоки - с 1.5%, търговията с автомобилни горива и смазочни материали - с 1.0%, и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия – с 0.9%.

 В търговията на дребно с нехранителни стоки по-значителен ръст се наблюдава в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника и търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет -съответно с 8.2 и 7.0%.

На годишна база ръстът в оборота при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали е 6.9%. 4.6% по-високи приходи са регистрирани при търговията на дребно с нехранителни стоки. Увеличението на печалбата при търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия е 1.3%.

По-значителен ръст при търговията на дребно с нехранителни стоки е отчетен при търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 27.8%. Спад е регистриран при търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 6.7%.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив