Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Валери Симеонов предлага забрана за извършване на лотарийни игри от частни фирми

Парите

Валери Симеонов предлага забрана за извършване на лотарийни игри от частни фирми

Валери Симеонов предлага забрана за извършване на лотарийни игри от частни фирми - Tribune.bg
Снимка:

НФСБ не виждат защо да посещават "медийни мероприятия на президента Радев": Напънала се планината и родила мишка

Промени, предлагани от лидера на НФСБ Валери Симеонов, предвиждат лотарийните игри у нас да не се извършват от частни фирми. В кулоарите на парламента той поясни, че проектът за изменение на Закона за хазарта е доразвит вариант на "онзи законопроект, който е бил внесъл през юни 2018 г."  и който впоследствие е бил „талантливо замотан“.

Лидерът на НФСБ смята, че е внесъл един още по-съвършен вариант.

"На първо място предлагам забраната за извършване на лотарийни игри от частни фирми. Редно е това да бъде държавен монопол, както е в много държави от ЕС. Тогава е гарантирано, че част от печалбите, ще отиват в спортен тотализатор и за спортни цели, за здравето на нацията. Нещо, което в момента не е факт. Частните организатори на лотарийни игри нямат никакви задължения по досега действащите сервилни за тях закони", изтъкна Валери Симеонов.

По думите му законопроектът ще даде много сериозен тласък на спорта в България.

"Втората идея ви е добре позната. Тя е още от предния законопроект. Това е продажбата на всякакви талони, билети и други средства за организиране на лотарийни игри да се извършва само в лицензирани обекти. Желанието е да се ограничи масовата продажба навсякъде", уточни Симеонов.

Третата промяна в закона за хазарта е ограничението на продажба на лотарийни билети, талони и прочее в радиус по-малко от 300 метра от учебни заведения, детски градини и университети.

„Останалата част от закона регламентира етапите, през които трябва да бъде реализирано прекратяването на лицензите на тези фирми, които в момента имат такива и гарантирането на изплащането на печалбите", посочи Симеонов. Относно промените той увери, че има подкрепата на премиера. От думите му стана ясно, че по-рано днес се е срещнал с министър-председателя Бойко Борисов в Министерски съвет. На разговорите са присъствали още министрите Владислав Горанов и Красен Кралев, които също са изразили подкрепа.

Според Симеонов, когато лотарийните игри станат държавен монопол, ще се промени и режимът на облагането им, защото „всички приходи ще са в полза на държавата“.

Лидерът на НФСБ коментира и решението на „Обединени патриоти“ да не присъстват на срещата при президента Радев за промени в изборното законодателство.

„Видяхте, че от Консултативния съвет по национална сигурност нищо не произлезе. Напънала се планината и родила мишка. Според нас няма никакъв смисъл да участваме в такива медийни мероприятия на президента Радев“, завърши Валери Симеонов.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати