Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. ВАС разреши строителството на „Турски поток“ през България

Парите

ВАС разреши строителството на „Турски поток“ през България

ВАС разреши строителството на Турски поток през България - Tribune.bg
Снимка:

Съдът прекрати делото срещу решението на КЗК за избор на изпълнител на газовия проект

ВАС даде „зелена светлина“ за започване на строителството на „Турски поток“ през България. Това стана, след като тричленен състав на Върховния административен съд прекрати дело срещу решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за избор на изпълнител на газовия проект.

Съдът оставя без разглеждане жалбата на Консорциум „Газово развитие и разширение в България“, съобщават от ВАС.  Определението на върховните магистрати е на основание липса на воля за обжалване у консорциума, констатирана във връзка с постъпила по делото писмена молба от „Комплишънс Дивелъпмънт С.А.Р.Л.“ - клон България, който е един от участниците в Консорциум „Газово развитие и разширение в България“.

До съда се стигна след като първоначално „Булгартрансгаз“ обяви, че изпълнител на проекта на наша територия ще е консорциум „Аркад“. Компанията обаче бе декласирана от конкурса. От „Булгартрансгаз“ обясниха това с мотива, че от „Аркад“ не са подали нужните документи за сключване на договора навреме. Така вторият участник в конкурса - обединение „Газово развитие и разширение в България”, бе избран за изпълнител. КЗК обаче не прие това решение.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати