Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Вдигат с 15 % заплатите в „Мини Марица-изток“

Парите

Вдигат с 15 % заплатите в „Мини Марица-изток“

Вдигат с 15 % заплатите в Мини Марица-изток - Tribune.bg
Снимка:

С 15% ще бъдат увеличени работните заплати в „Мини Марица-изток“ от 1 април 2022 г. ,съобщиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката. За това са се договорили участниците в браншовия съвет „Въглища“, който се проведе в Министерството на енергетиката под председателството на заместник-министър Пламен Данаилов.

7.8% от ръста на възнагражденията покриват официално отчетената инфлация за 2021 г. Допълнително към тях са прибавени и още 7.2%, при запазване на всички социални придобивки за работещите в дружеството.

Участниците в браншовия съвет постигнаха съгласие и по инвестиционната програма на дружеството. За 2022 г. тя е на стойност 62 млн. лв, но предстои да бъде допълнена до 100 млн. лв. Средствата ще бъдат инвестирани за нужните текущи и капиталови ремонти, както и във възобновяеми енергийни източници за собствена употреба.

Министерството на енергетиката се ангажира да окаже пълно съдействие на компанията за осигуряване на необходимото финансиране за протичането на нормален инвестиционен процес, каза пред участниците в съвета зам.- министър Данаилов. Той акцентира, че това е ключово условие за стабилност, устойчивост и предвидимост в работата на „Мини Марица-изток“ ЕАД, които осигуряват суровина за базовите мощности на електроенергийната система в страната.


Топ новини

виж още
Актуална тема