Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Вдигнатите толтакси качиха цената на хляба с още 6-7 стотинки

Парите

Вдигнатите толтакси качиха цената на хляба с още 6-7 стотинки

Вдигнатите толтакси качиха цената на хляба с още 6-7 стотинки - Tribune.bg
Снимка:

Съюзът на международните превозвачи обяви, че повишаването на толтаксите за тежкотоварните автомобили над 3,5 тона през миналата година и толтаксуване за пътищата втори клас е довело и до по-високи цени на стоките.

С около 6-7 стотинки се е увеличила цената на хляба при превоза ѝ с камиони.

 „Ние, още когато се тръгна към увеличаване на толтаксите, направихме анализ. Тогава изчислихме, че с около 6-7 стотинки се увеличава цената на един хляб, когато се анализират всички превози, за да стигне зърното от полето до трапезата на българина. Надяваме се, че следващите месеци ще се намери добра воля от страна на политиците да приемат нашите предложения“, заяви Йордан Арабаджиев.

Очакваното повишение на таксите през месец юли би оскъпило още транспортната услуга, предупредиха от бранша.

В края на миналата година кабинетът отложи предвиденото увеличение на размера на толтаксите от 1 януари тази година за по-късен етап - от 1 юли, като целта е да се помогне на бизнеса в условията на висока инфлация.

Според превозвачите една от мерките, която би помогнала да се намали инфлацията и която превозвачи предлагат от няколко месеца, е да се въведат отстъпки за изминато разстояние в толсистемата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство с третия мандат?
Покажи резултати Скрий резултати