Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Volkswagen затваря европейски заводи за 3 седмици

Парите

Volkswagen затваря европейски заводи за 3 седмици

Снимка:

Профсъюзът на служителите критикува шефовете на компанията, че не са предприели по-спешни действия

Германският автомобилен гигант Volkswagen се готви да затвори повечето от европейските си заводи, присъединявайки се към редица други производители на автомобили, тъй като пандемията от коронавируса прекъсва веригите на доставките и намалява търсенето, съобщава БГНЕС.

„Производството ще бъде спряно в Испания, Португалия, Словакия и Италия преди края на тази седмица. Повечето от другите немски и европейски заводи ще започнат подготовка за спиране на производството, вероятно за две до три седмици “, посочи в реч изпълнителният директор Херберт Дис.

Решението идва, след като европейските правителства предприемат все по-драстични мерки за изолиране на хората по домовете им, а затварянето на фабрики по света прекъсва доставките на части, необходими за продължаване на производството на автомобили.

Профсъюзът на служителите във Volkswagen критикува шефовете на компанията, че не са предприели по-спешни действия и информира, че затварянето на VW ще влезе в сила от петък.

"Вярваме, че това е твърде късно! Очакваме излизане от производството сега", подчертават от синдиката.

Служителите на VW, които трябва да работят в тясно сътрудничество по монтажните линии, не разбират защо трябва да „рискуват да се заразят“ за „още няколкостотин автомобила“, когато ръководителите вече работят от вкъщи, написаха те.

Факт е, че след разпространението на заразата от COVID-19 фабриките за производство на автомобили бездействат в цяла Европа.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още