Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Вписаха в Търговския регистър новия борд на БЕХ

Парите

Вписаха в Търговския регистър новия борд на БЕХ

Вписаха в Търговския регистър новия борд на БЕХ - Tribune.bg
Снимка:

Овладяването на ключови държавни дружества в енергетиката от хора на президента Румен Радев ще продължи, след като днес излезе вписването на новия борд на Българския енергиен холдинг /БЕХ/, за което се похвали на брифинг служебният министър на енергетиката Андрей Живков. Този понеделник неговото ведомство внесе искането за промяна в ръководството на енергийния холдинг в Търговския регистър.

По примера на Българската банка за развитие занапред БЕХ ще се ръководи от двама изпълнителни директори, а бордът му е увеличен от 5 на 9 души.

Вторият изпълнителен директор на БЕХ, заедно със спечелилия конкурс за този пост Валентин Николов, вече е Иван Андреев.

Енергийният министър обяви, че в понеделник ще постави в оперативен порядък задачи на новия борд. По думите му нещата, които трябва да се свършат и които не са били придвижени от стария борд, са изработването на програма за финансово стабилизиране и оздравяване на всички дружества в групата на БЕХ. Също така основна задача на новия борд ще бъде да предложи идеи за това как БЕХ би могъл да се включи в реализирането на проекти във връзка с прилагането на Плана за възстановяване и устойчивост в областта на зелената енергия и възобновяемите енергийни източници. Третата основна задача, поставена на новия Съвет на директорите, е да се подготвят конкурси за постоянни членове на борда на БЕХ, с което да се бетонират новоназначенията на служебния кабинет на Радев.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати