Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Южна Корея с интерес към българските вина, етерични масла и млечни продукти

Парите

Южна Корея с интерес към българските вина, етерични масла и млечни продукти

Корейската асоциация на компаниите вносители посрещна министър Емил Караниколов

Българските вина, етерични масла и млечни продукти са с изключителен потенциал да бъдат изнасяни за корейския пазар, стана ясно след среща в Сеул на министъра на икономиката Емил Караниколов с председателя на Корейската асоциация на компаниите вносители/KIOMA/ г-н Хонг Кванг-Хи. В организацията, създадена през 1970г., членуват над 8000 южно-корейски компании.

„През 2018г. българският износ за Корея надхвърля 106 млн. щ. долара. Разчитаме на прояви като бизнес форуми и на активност от страна на бизнеса от двете страни за увеличаване на търговския обмен и за създаване на контакти с цел реализиране на съвместни проекти“, е посочил министър Караниколов по време на разговорите. Пред корейския бизнес той е изтъкнал и предимствата на страната ни.

„Подкрепяме експортно ориентирани сектори с висока добавена стойност и висок потенциал за внедряване на иновации в производството“, е отбелязал още икономическият ни министър.

По време на официалната си визита Караниколов е бил приет от заместник-министъра на търговията, индустрията и енергетиката на република Корея г-н Ким Йонг-Рае. Българският икономически министър е подчертал, че Република Корея е приоритетен икономически партньор в Азия и усилията на страната ни са насочени към насърчаване на двустранното сътрудничество. Заместник-министър Ким Йонг-Рае е акцентирал на развойната дейност и високите технологии като ниша, която ще даде цялостен облик на България като страна, залагаща на технологиите и дейностите с висока добавена стойност.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив