Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Запечатани са пет бензиностанции

Парите

Запечатани са пет бензиностанции

Запечатани са пет бензиностанции - Tribune.bg
Снимка:

Задържани са над 51 тона гориво без документи

Пет бензиностанции са запечатани след откриване на сериозни нарушения. Това се е случило при съвместна проверка на Агенция „Митници“, МВР, НАП и Българския институт по метрология/БИМ/.

Затворените обекти са в Перник, Драгичево, Свиленград и Бургас.

Контролните органи са открили сериозни нарушения на законодателството, а за част от нарушенията са образувани досъдебни производства.

След извършен анализ от Агенция „Митници“ са предприети съвместни действия под координацията на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари.

Установено е, че в една от бензиностанциите са монтирани допълнителни устройства към фискалния апарат на обекта. По този начин е било възможно подаването на некоректна информация за извършени доставки, налични и проточени количества горива към НАП. В друга бензиностанция са открити неодобрен тип колонки.

Служители на НАП, отговорни за принудително събиране на данъчни дългове, са иззели налични парични средства заради непогасени данъчни дългове. От три бензиностанции инспекторите от Агенция „Митници“ са иззели гориво, заради нарушения на акцизното законодателство. Задържани са общо 14 000 литра гориво.

Междувременно в рамките на седмица са били задържани над 51 тона горива без документи, съобщават от Агенция „Митници“.

35 495 литра дизелово гориво задържа митническа мобилна група при проверка на стопански двор в района на София. Там е имало две цистерни на различни фирми. Липсвали са обаче документи по Закона за акцизите и данъчните складове. При друг случай са задържани  6366 л. дизелово гориво и бензин без документи за платен акциз при проверка на два микробуса и три бензиностанции. В багажното отделение на микробусите са открити  по два еднотонни съда, пълни с по около 700 литра дизелово гориво. Съдовете са били снабдени с монтирана помпа с пистолет. При проверка на бензиностанция в района на Свиленград са открити 9240 литра гориво, предимно дизел, без документи.

Автор: Моника Гаджанова


Коментари (1)

Роси Който не спазва правилата така му се пада
13.11.2018 13:42 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати