Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Започва изплащането на суми от четвъртата частична сметка за разпределение на приети вземания към КТБ

Парите

Започва изплащането на суми от четвъртата частична сметка за разпределение на приети вземания към КТБ

Снимка:

Общата сума в четвъртата частична сметка за разпределение е 250 млн. лева.

На основание чл.99, ал.4 от Закона за банковата несъстоятелност (ЗБН) синдиците на „Корпоративна търговска банка“ АД (в несъстоятелност) – КТБ АД (н), информират, че от 09:00 часа на 30 март 2021 година (вторник) започва изплащането на суми, включени в четвъртата частична сметка за разпределение на приети вземания към КТБ АД (н). Общата сума в четвъртата частична сметка за разпределение е 250 млн. лева.

Изплащането на сумите от четвъртата частична сметка се извършва чрез клоновата мрежа на „УниКредит Булбанк“ АД, като таксите и комисионите за извършваните операции се дължат от лицата, получаващи средствата, и са съгласно тарифата за таксите и комисионите на „УниКредит Булбанк“ АД.

Четвъртата частична сметка е изготвена в изпълнение на разпоредбата на чл.95, ал.1 от ЗБН, съгласно която синдикът изготвя частична сметка за разпределение на наличните суми между кредиторите с приети по смисъла на чл.69, ал.1 вземания съобразно реда, привилегиите и обезпеченията, и одобрена от Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките на основание чл.99, ал.1 от ЗБН.

Всеки кредитор на КТБ АД (н) може да провери каква е разпределената му за получаване сума в Единния портал за заявяване на електронни административни услуги към Агенцията по вписванията на Република България: https://portal.registryagency.bg/, раздел „Търговски регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел“, подраздел „Справки“, по партидата на КТБ АД (н) – ЕИК:831184677, в раздел „Обявени актове по несъстоятелност“. Подробно описание на стъпките за достигане до публикуваната четвърта частична сметка за разпределение можете да намерите на интернет страницата на банката: www.corpbank.bg, в раздел „Въпроси и отговори“.

Допълнителна информация, свързана с изплащането на средствата от четвъртата частична сметка за разпределение на приети вземания към КТБ АД (н), можете да получите всеки работен ден от 9:00 до 16:30 часа в деловодството на КТБ АД (н) на адрес: гр. София, ул. „Граф Игнатиев“ №10, или на следните телефони: 070018888, 02/8015478, 02/8015495 и 02/8015436. /                                                                 


Топ новини

виж още

Актуална тема