Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Как застрахователният брокер улеснява процеса на застраховане?

Парите

Как застрахователният брокер улеснява процеса на застраховане?

Как застрахователният брокер улеснява процеса на застраховане? - Tribune.bg

В съвременният свят, изпълнен с толкова динамика и несигурност, е от изключителна важност да помислите за начините да подсигурите себе си, близките си и притежанията си.

Подходящ метод за това е застраховането. Изборът на подходяща застраховка обаче може да се окаже истинско предизвикателство, особено предвид наличието на голямо разнообразие от предложения в сферата на застраховането. Тук голяма помощ може да ви окаже застрахователният брокер. Научете как застрахователният посредник може да ви помогне от екипа  на I&G Brokers в следващите редове.

Анализ на нуждите

В днешно време разнообразието от застрахователни продукти е голямо. След консултация с брокер, той може да анализира вашите нужди и да ви препоръча тип застраховане, отговарящ на зададените от вас критерии. Това ще ви спести значително време и усилия в търсене на подходяща възможност.

Избор на подходящ метод на застраховане

Това е сложна задача, с която брокерът може да ви помогне чрез:

Опит и знания

Посредниците са запознати в дълбочина с предложенията на пазара и могат да отсеят най-подходящите методи за застраховане, които отговарят на нуждите и бюджета ви.

Изготвяне на сравнителна характеристика на условията и цените

С негова помощ не е необходимо да разглеждате сайтовете на отделните застрахователи и да попълвате онлайн калкулаторите, за да изчислите премията по застраховката. Брокерът ще изготви сравнителна характеристика между предлаганите условия и премии от утвърдените компании.

Познаване на различните застраховки и условията към тях

Не е необходимо да се запознавате самостоятелно с рисковете, условията, изключенията и начините за предявяване на претенции при настъпване на някои от рисковете по договора, защото всичко това ще ви бъде обяснено подробно от брокера.

Съчетанието между професионализъм, опит и умения прави посредническата помощ подходяща за хора с минимални познания в сферата на застраховането.

Подготовка на документите

Застрахователният брокер може да съдейства при попълването на документите за застраховане или уведомяване за настъпили застрахователни събития, както и изпращане на различни източници на информация, касаещи отделните случаи.

Повече за подготовката на документацията разберете в https://iandgbrokers.com/.

Помощ при настъпване на застрахователно събитие

При настъпване на застрахователно събитие, трябва да уведомите застрахователя за щетите. Предявяването на претенциите може да бъде свързано с изпращане и попълване на широк набор от документи, с който брокерът може да ви помогне.

Подновяване и плащане

При изтичане на срока за внасяне на сумата по премията за застраховане или при приключване на периода на дадената застраховка, застрахователният брокер може да ви напомни и да ви предложи условия за подновяване при желание от ваша страна, както и да ви напомня за вноските при разсрочено плащане.

Дори не е необходимо да посещавате офиса на избраната от вас компания, да се съобразявате с работното им време, локация и други особености, които могат да се окажат истинско предизвикателство, особено ако имате натоварен график.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети застраховане
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати