Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Живко Тодоров е одобрен за изпълнителен директор на Българската банка за развитие

Парите

Живко Тодоров е одобрен за изпълнителен директор на Българската банка за развитие

Снимка:

Поетапно ще бъдат сменени и останалите двама изпълнителни директори на институцията, включително Стоян Мавродиев

Бившият финансов директор на Първа инвестиционна банка Живко Тодоров е одобрен за изпълнителен директор на Българската банка за развитие.

Това са съобшили пред БНТ от Министерството на икономиката. До днес те са чакали одобрение от Българската народна банка.

Кандидатурата на Тодоров е съгласувана и с Министерството на финансите.

До този момент ББР има по управленска структура трима изпълнителни директори - Стоян Мавродиев, който е и главен изпълнителен директор на банката, Румен Митров и Николай Димитров.

В началото на месеца след решение на правителството за предоставяне на допълнителни 700 млн. лева на кредитната институция за подпомагане на бизнеса във връзка с пандемията от коронавирус, е взето решение и за укрепване на административния капацитет на банката. Тогава именно е предложен Живко Тодоров.

От Министерството на икономиката обясниха още, че до дни се чака лиценз за изпълнителен директор да получи още един банкер. А след това ще бъде сменен и третият директор. Ще се запази обаче надзорният съвет на банката в състав - зам.-министърът Лъчезар Борисов, Митко Симеонов и Велина Бурска.

Именно този надзорен съвет ще избери и новия управителен съвет.

Към момента Стоян Мавродиев, Румен Митров и Николай Димитров продължават да фигурират като изп.-директори на държавната банка в Търговския регистър.  


Коментари (1)

Захариев Този като гледам обича да си похапва! Дано разбира и от управлението на банки, защото едно е да си финансов директор, друго да си изпълнителен директор!
13.04.2020 17:07 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още