Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Да, България“: Режимът на Путин се стреми да установи сфера на влияние, България трябва да засили отговора си

Политика

„Да, България“: Режимът на Путин се стреми да установи сфера на влияние, България трябва да засили отговора си

Да, България: Режимът на Путин се стреми да установи сфера на влияние, България трябва да засили отговора си - Tribune.bg

В позиция по повод смъртта на Алексей Навални от Националния съвет на „Да, България“ отбелязват необходимостта  от прилагане на комплекс от политики за повишаване на съпротивителните способности на българските институции срещу заплахите от Кремъл. „Режимът на Путин се стреми да установи сфера на влияние, в която да наложи своя модел на управление. България трябва да засили отговора си срещу тези кроежи на всички равнища“, смятат от партията.

„Налице е все по-остра нужда от реформа на службите за сигурност. Особено обезпокоителни са сигналите, че българските служби не оказват ефективно противодействие на руското влияние и проникване у нас, включително и в самите институции от сектор "Сигурност", посочват още от „Да, България“. От партията призовават парламентът да започне разглеждането на законопроектите, „отнасящи се до нужните трансформации в сектора“. От формацията обръщат внимание и на ситуацията в Украйна. „Успехът на Украйна е от жизнен национален интерес за страната ни“, казват от партията.

„Време е да се ускорят усилията на нашите институции в изпълнение на съответните решения на парламента и от декларации да преминем към бързи действия. Очакваме Министерството на отбраната да отчете дейността си в тази насока пред Народното събрание“, се казва още в позицията.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати