Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Денков се пързаля като сапун“: ИТН поискаха отговор за офшорка на Асен Василев и броя на бежанците

Политика

„Денков се пързаля като сапун“: ИТН поискаха отговор за офшорка на Асен Василев и броя на бежанците

Денков се пързаля като сапун: ИТН поискаха отговор за офшорка на Асен Василев и броя на бежанците - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов реши да попита премиера Денков за информацията в сайта Bird за бивша фирма на финансовия министър Асен Василев, която е с блокирани сметки заради иск на американски гражданин за 5 млн. лева. Фирмата обаче успява да се спаси чрез сделка с имоти на „Чаталджа“, чиито купувач става Светослава Арнаудова, по-известна като „кралицата на винетките“, която получава по 7% от всяка винетка, обясни от трибуната Тошко Йорданов.

Bird.bg: Бивша фирма на Василев продала скъпи имоти в София, преди да се наложи да плаща дълг

„Имотите са продадени на „Чаталджа“ 3 за близо 3 млн. лева. Това е офисът на „Промяната“ – там където всички се събирахте. Аз също съм ходил там, като бях в коалиция с вас. Парите обаче се изпаряват в неизвестно направление“, уточни той.

По думите му Асен Василев има офшорна сметка. „Та вие бихте ли проверили вицето си и това морално ли е?“, попита  Йорданов.

Премиерът отговори, че не знае дали има сигнал за закононарушение и посъветва да се входира към съответните органи. 

„Дали е морално, аз мога да съдя само, когато бъдат предоставени съответните въпроси и отговори. Подхвърлени реплики не вършат работа, за да съдим“, заяви министър-председателят. 

„Нека припомня, че вие сам казвате, че това е „бивша фирма“, а офшорката „може би е негова“. Така не може да се обсъжда дали нещо е законосъобразно или морално“, подчерта той.

Отговорът ядоса Тошко Йорданов, който избухна „Доста сте хлъзгав г-н Денков. Офшорката си е негова собственост. За Лорер не отговаряте, но за Василев отговаряте. От трибуната си позволявате да лъжете“, каза той.

Йорданов припомни, че преди дни австрийски министър Герхард Карнер е огласил цифри, че миналата година повече от 9000 мигранти е трябвало да бъдат върнати в България, като страната ни се съгласява да приеме над 6000.

„Това, че вие се бавите и сте приели само един двама си е било за преди. Сега с това, което се подписали, трябва да ги приемате незабавно“, уточни той.

„Денков се пързаля като сапун. Излезте и кажете, че австрийският вътрешен министър е лъжец, а вие не сте. Все си мисля, че той не лъже“, завърши Йорданов. Премиерът посъветва да се подаде официално искане и ще бъдат дадени официални цифри.

Денков заяви, че ще бъдат направени проверки по казуса с Асен Василев и добави "Питайте него, аз не съм му майка или баща". 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети