Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Маркет линкс“: Бойко Борисов по-одобряван от Николай Денков

Политика

„Маркет линкс“: Бойко Борисов по-одобряван от Николай Денков

Маркет линкс: Бойко Борисов по-одобряван от Николай Денков - Tribune.bg
Снимка:

Кирил Петков и Асен Василев с близо 70% недоверие

Ако днес се проведат парламентарни избори ГЕРБ ще получи подкрепа от 23,6% от гласуващите българи, ПП-ДБ - 17,5 на сто. Трета ще е ДПС с 12,4%, следва Възраждане с 11,1 и БСП със 7,9 на сто. ИТН с 2,8% много вероятно няма да влезе в следващо Народно събрание.

Има по-силно изразена борба за трето място, каза социологът Добромир Жевков от „Маркет Линкс“ по bTV. Данните са от проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет ЛИНКС“ сред 1032 лица от 26 септември до 8 октомври.

Според социолога ситуацията може да се промени след местния вот и да се случат размествания

„Разликата между ГЕРБ и ПП-ДБ леко се увеличава, но остава в стабилни граници. „Левицата“ остава под черта, ИТН също се колебае, поддържа ниво около 4%. При ДПС не очакваме и не наблюдаваме съществена динамика, както и при останалите политически сили“, обясни той.

Според проучването, Бойко Борисов е с по-високо доверие от това на премиера Николай Денков. 25 на сто вярват повече на лидера на ГЕРБ отколкото на министър-председателя. 

Сериозно е недоверието към лидерите на ПП-ДБ. На Кирил Петков нямат доверие 70% от интервюираните лица. Одобряват го едвам 15 на сто. Финансовият министър Асен Василев също не се радва на особено одобрение. 64 на сто заявяват, че му нямат доверие, а 16 на сто биха му се доверили. 

Интересно е да се отбележи, че доверието към него е точно толкова, колкото към председателя на „Възраждане“ Костадин Костадинов. 

Данните са от национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет ЛИНКС“, проведено сред 1032 лица над 18 г. в страната в периода 26 септември – 8 октомври 2023 г. по методите на пряко лично интервю и онлайн анкета.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети