Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Мини Марица изток“ излизат на протест

Политика

„Мини Марица изток“ излизат на протест

Мини Марица изток излизат на протест - Tribune.bg
Снимка:

„Мини Марица изток“ излиза на протест заради решението на кабинета да приеме плановете за въглищните райони, които решават съдбата на отрасъла. Правителството планира да одобри документите на извънредно заседание от 15 ч. в петък.

Протестиращите ще блокират пътища и ключови точки в страната- Прохода на републиката в Гурково, АМ „Тракия“ в зоната на Стара Загора, пътя Стара Загора - Хасково и пътя Гълъбово - Димитровград. Кръстовището при с. Драгичево на главния път Е-79 между София и Перник.

Синдикалните лидери от държавните мини и ТЕЦ "Марица Изток 2" отказаха да се срещнат с представителите на правителството, които пристигнаха в Раднево за обсъждането на териториалния план за справедлив преход на Стара Загора. Те изгониха заместник-министърa на енергетиката Красимир Ненов, докато междувременно на закрита среща в града старозагорските депутати на "Възраждане", представители на профсъюзите и местни кметове обсъждаха действия, ако се стигне до одобряване на плана в предлагания от кабинета вариант.
 
 

Последвайте ни в Google News

 

Етикети протест
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети