Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Мунчо, чий е Крим?“: Граждани на протест пред президентството

Политика

„Мунчо, чий е Крим?“: Граждани на протест пред президентството

Мунчо, чий е Крим?: Граждани на протест пред президентството - Tribune.bg
Снимка:

Граждани, организирани от „Правосъдие за всеки“, се събраха пред Президентството, за да изкажат отношението си към президента Румен Радев.

Това е вторият такъв протест-шествие, който се провежда тази седмица с цел да се заяви на държавния глава, че България е парламентарна република и пълноправен член на ЕС и НАТО.

„Всеки български гражданин трябва да реши на коя страна на историята ще застане, защото пред нас стои един цивилизационен избор”. Това заяви Андрей Гюров от ПП, който също е част от протеста, предаде БГНЕС.

„Не трябва да позволяваме България да се завръща в зоната на евразийските диктатури. Ние сме европейска държава. В момента има синхрон между много сили, които има за цел България да прекъсне този свой път и да се завърне в зоната на влияние”, каза още Гюров.

Гражданите носят плакати, на които пише: „Радев агентът на Путин“, „Радев предаде европейска България“, „Мунчо, чий е Крим?“. Разпънат е и голям син транспарант, на който с жълти букви е написано „България е с Украйна и Европа“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати