Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Проблемния“ Калин Стоянов все така си стои на сайта на ПП

Политика

„Проблемния“ Калин Стоянов все така си стои на сайта на ПП

Проблемния Калин Стоянов все така си стои на сайта на ПП - Tribune.bg

„Проблемият“ избраник Калин Стоянов да остане на поста си министър на вътрешните работи и в служебния кабинет на Димитър Главчев продължава да стои с името и биографията си на сайта на „Продължаваме промяната“.

Очевидно това не притеснява никак „Продължаваме промяната“, които иначе демонстративно напуснаха консултациите при Радев, „взривени“ от избора му.

Името на Калин Стоянов беше обект на спорове и по време на провалените преговори за ново правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Но така е и сега, когато прогнозите се оправдаха и той ще остане на поста си. Заявка да не прави промени в имената на предложенията си даде Димитър Главчев на излизане от „Дондуков“ 2.

Компромис не съм допускал с никого, но най-трудното ми решение, най-много се двоумях, няма да скрия, беше за Калин Стоянов, но вчера оставката на професионалното ръководство на МВР в лицето на главния секретар абсолютно наклони везните към него.  Представете си какво щеше да се случи, ако професионалното ръководство е в оставка и сменим и политическото в лицето на министъра, не мога да поема такъв риск“, обясни Главчев.

Кой е Калин Стоянов

Става министър на вътрешните работи в кабинета „Денков“ през лятото на 2023 г. Тогава за него се знаеше, че е експертна номинация на ПП-ДБ. По-късно коалицията обяви, че всъщност е бил предложен от ГЕРБ. После се появиха данни, че Стоянов е близък и с ДПС.

Номинацията беше прехвърляна като „горещ картоф“ между партиите. 

Калин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. През 2003 г. завършва бакалавърска степен в Академията на МВР, а през 2009 г. – магистърска степен по специалност „Право“ в Бургаския свободен университет.

Професионалния си път в системата на МВР Калин Стоянов стартира през 2003 г., когато става разузнавач в отдел „Икономическа полиция“ при РДВР Бургас. От 2009 г. до 2011 г. заема последователно длъжностите разузнавач в сектор „Престъпления в икономиката“ и в сектор „Трансгранична организирана престъпност“ към отдел БОП – Бургас. От 2011 г. до 2016 г. е разузнавач в ГДБОП и в отдел „Криминална полиция“ към ОДМВР – Бургас. От 2016 г. до 2018 г. e преназначен на длъжност началник на РУ – Приморско при ОДМВР – Бургас. През 2018 г. е назначен на длъжност началник на отдел в ГДБОП – МВР.

От май 2021 г. става директор на ГДБОП.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети