Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Радев е позор“: Освиркаха президента в Пловдив

Политика

„Радев е позор“: Освиркаха президента в Пловдив

Радев е позор: Освиркаха президента в Пловдив - Tribune.bg
Снимка:

Вероятно напълно неволно Радев премести с 48 години напред паметната дата

Президентът Румен Радев бе освиркан в Пловдив по време на честванията на 138 години от Съединението на България. Докато държавният глава приемаше почетния караул се чуха скандирания:

„Радев е позор“ и „Уууу!“. 

Възгласите продължиха в паузите, когато военният оркестър спираше да свири тържествения марш по време на почетния строй.

След като прие строя, Радев се качи на паметника на Съединението, където след кмета Здравко Димитров произнесе слово. В него той заговори за единението като кауза. Вероятно неволно обаче обърка годината на Съединението като го премести с 48 години напред. 

„Днес не просто припомняме върховете на българското минало, чествайки Съединението, ние почитаме и осмисляме свещения пример за единение на онези, които преди 186 години с воля и решителност предначертаха пътя ни като нация“, заяви президентът.

 „Каквито и да са различията в обществото ни, вярвам, че отстояването на националната ни памет и традиции, гарантирането на достоен живот за нашите деца в свободна, правова и европейска страна, е обща кауза за всички нас“, посочи държавният глава.

Само единни можем да преодолеем изпитанията, Всеки българин трябва да усеща държавата. Поредното бедствие и всеки трябва да чувства протегнатата ръка на държавата. Да живее свободна и единна България, заключи Радев. 

Пловдив отмени предвидената концертна програма по случай Деня на Съединението - 6 септември - заради бедствието на южното Черноиморие, което отне 4 живота. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп