Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Възраждане“ и ИТН напуснаха пленарната зала, не искат да участват в промените на Конституцията (ОБНОВЯВА СЕ)

Политика

„Възраждане“ и ИТН напуснаха пленарната зала, не искат да участват в промените на Конституцията (ОБНОВЯВА СЕ)

Възраждане и ИТН напуснаха пленарната зала, не искат да участват в промените на Конституцията (ОБНОВЯВА СЕ) - Tribune.bg
Снимка:

Депутатите от партия „Възраждане“ и ИТН напуснаха пленарна зала, където в момента се гледат промени в Конституцията на второ четене.

Заседанието започна с декларация от страна на Тошко Йорданов от ИТН, който отправи обиди към народните представители, за което бе порицан от председателя. В края на изказването си Йорданов заяви, че няма да участват в „този срамен акт“ и ще напуснат залата. Депутатите от ИТН останаха докато лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов произнесе и своята декларация.

След нея и двете парламентарни групи напуснаха пленарна зала. 

Корнелия Нинова коментира, че ако ИТН и „Възраждане“ бойкотират нещо, то не внасят предложения между първо и второ четене, а те имат десетки.

„Тези, които бойкотират няма да бъдат тук, за да подкрепят собствените си предложения, като това да се запише българския лев като национална валута“, коментира лидерът на БСП.

По думите й такива промени трябва да се правят след огромно обществено съгласие, каквото липсвало и ще „взриви“ съществуващия обществен договор. 

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов поздрави Корнелия Нинова и БСП за позицията им да останат в зала и да дебатират. По думите му обаче тя ползва само най-силните епитети, като вади само определени против промените. „Това, че вие сте тук в зала е хубаво, но това че не може да влезете в реален разговор и ще ни замеряте с прилагателни е жалко“, коментира Иванов и допълни, че аргументът, че този парламент не може да променя Конституцията е несъстоятелен.

„Кой трябва да питаме, Радев ли? Кога парламентът ще има легитимност да променя Конституцията?“, запита Иванов. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети