Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Възраждане“ и този път ще издигне Петър Петров за председател на 49-ото Народно събрание

Политика

„Възраждане“ и този път ще издигне Петър Петров за председател на 49-ото Народно събрание

Възраждане и този път ще издигне Петър Петров за председател на 49-ото Народно събрание - Tribune.bg
Снимка:

„Възраждане“ ще издигне кандидат за председател на 49-ото Народно събрание (НС), съобщи лидерът на партията Костадин Костадинов пред журналисти преди утрешното първо заседание на новия парламент.

Както предишния път, така и сега, това ще бъде адвокат Петър Петров, посочи той. Костадинов потвърди, че партията ще подкрепи само и едиствено тяхната номинация. 

На въпрос имало ли е проблем с разпределението на местата в пленарната зала и дали са имали претенции до коя партия да не стоят, Костадинов каза, че „Възраждане“ не са имали претенции, а такива са имали от „Продължаваме промяната - Демократична България“, които искали да бъдат от страната на ГЕРБ-СДС.

„Ние им предложихме, като искат да са от страната на ГЕРБ, ние да сме от другата страна, да получим тогава един хомогенен блок, за да не разкъсват нашите места на два блока, защото групата вече е голяма - една част стоят в предния блок, друга част – в задния блок. Те не се съгласиха на този вариант, в резултат на което се върнахме на обратния и запазваме почти същата конфигурация от предишното Народно събрание“, обясни Костадин Костадинов.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети