Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Възраждане“ към председателя на Еврогрупата: 80 % от населението не желае евро, НСИ манипулира данни за инфлацията

Политика

„Възраждане“ към председателя на Еврогрупата: 80 % от населението не желае евро, НСИ манипулира данни за инфлацията

Възраждане към председателя на Еврогрупата: 80 % от населението не желае евро, НСИ манипулира данни за инфлацията - Tribune.bg
Снимка:

„Вчера на посещение в България беше Паскал Донахю, председател на Еврогрупата. Тази организация включва страните членки на еврозоната и е на практика един мини ЕС вътре в големия ЕС. Представители на „Възраждане“ бяха два пъти на среща с него, като по време на срещите му разясниха ситуацията в България - че 80% от населението не желае еврото, че беше потъпкана демократичната ни воля за референдум, че правителството подготвя фалшификация на статистическите данни, за да ни вкара насила в еврозоната, и че ще реагираме крайно и радикално при насилствено унищожаване на българския лев“.

Това се казва в съобщение на „Възраждане“, разпространено до медиите.

„Сега внимание! На всичките ни изказвания ирландецът реагира вежливо и дипломатично. Със сигурност можем да сме сигурни, че разговорите ни ще донесат сериозни негативни последици върху престъпните планове на правителството. Обаче един български гражданин, лицето Левон Хамбарцумян, си позволи за пореден път да се изхрачи в лицето на целия български народ, заявявайки, че не може 1.5 милиона неграмотни българи да гласуват за това дали да се запази или не българския лев. Разбрахте ли, неграмотници? Вие нямате право на глас за вашия собствен живот, според Хамбарцумян. Чак се чудя защо е определил неграмотните само на 1.5 милиона, а не ги е закръглил направо на 6 милиона?“, написа Костадинов в социалната мрежа Фейсбук.

Деян Николов също дава подробности за въпросите, които е поставил на Донахю.

„Знае ли, че българското правителство упражнява политически натиск върху НСИ и се опитва да излъже с инфлацията, което е последния критерий на договора от Маастрихт, който не изпълняваме?      Важно ли е мнението на българите и знае ли, че в България има над 600 000 българи, които искат провеждане на референдум за запазване на българския лев? И на двата въпроса даде изключително хлъзгави отговори и не каза особено много, но по отношение на инфлацията поне пое ангажимент, че статистиката ще се проверява много внимателно в ЕК. Аз не му вярвам, но вчера постигнахме едно много важно нещо. Показахме, че България не желае да влиза в еврозоната на един от хората, от които зависи едно такова решение. Важно е, защото нашите управляващи се опитват да обяснят в Европа, че тук всички искат евро, което е долна лъжа, но пък нужна лъжа на самата Европейска комисия, за да върви позитивни икономически маркетинг на проекта еврозона. Сигурен съм, че съпротивата ще бъде обсъдена и ще разколебае държавите-членки. Ние ще продължим тази борба и в Европа чрез нашите партньори там, които са партии с близки до нашите ценности“, написа той.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Възраждане, евро
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети